DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000

Radyo Kulüp 95.5
Derya AKBIYIK
Derya AKBIYIK
Giriş Tarihi : 01-10-2026 11:24

ÇAY-KA "AÇILIŞ" MUHTEŞEMDİ

Çaycuma ilçemizde ÇAY-KA adlı kuruluşumuz açıldı.

Gerçekten bir ilçe adına herkese ve hepimize örnek bir çalışma hayata geçmiş.

"Çaycumalı Kadınlar Üretiyor, Yöresel Ürünler Değerleniyor" sloganı ile yol alınıyor.

Açılış da muhteşem olmuş.

Sadece hatırlatma adına yazıyorum.

Herkes oradaymış.

Güzel bir davet programı yapılmış.

Kim düzenlediyse bu açılışı tebrik ediyor ve kutluyorum.

Zonguldak protokolü oradaymış.

Meslektaşlarım haber kısmında kimlerin katıldığını bana da attılar.

ÇAY-KA Lezzet Fabrikası’nın açılış programına Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu, Çaycuma Kaymakamı Adem Kaya, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Perşembe Belediye Başkanı Turhan Okumuş, Nebioğlu Belediye Başkanı Ali Özdal ve Karapınar Belediye Başkanı Necdet Dernek, AK Parti İlçe Başkanı Birol Yiğit, MHP İlçe Başkanı Mustafa Kaplan, İYİ Parti İlçe Başkanı Sabahattin Durmuşoğlu, Esnaf Kefalet Başkanı Hayri Kandemir, Emekliler Derneği Başkanı Nizamettin Eyidoğan, Çaycuma’lılar Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu, Çaycuma Muhtarlar Derneği Başkanı Süleyman Baysal, Şoförler Odası Başkanı Barbaros Uçar, Nebioğlu Kooperatif Başkanı Pınar Aydoğan, siyaset ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, daire müdürleri, muhtarlar, üreticiler, kooperatif temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Muhteşem bir açılış yapıldığını söyleyebilirim.

Konuşmalarda ise kısa başlıklar verirsek:

Çaycuma Kaymakamımız Kaya’nın konuşmasında önemli detaylar var. Atıl bir okul elden geçirilmiş. Tadilat ve onarım yapılmış.

Komple yenilenmiş; bir üretim üssü değil; ilçe adına bereketli topraklarda yetişen ürünlerin daha değerli kılınması, kadınlarımızın emeği, üretime ve ekonomiye katkı, sosyal projenin hayata geçmesi.

Bunların hepsi çok önemli ve değerli.

Proje 2025 yılında start almış.

BAKKA tam 9 milyon katkı vermiş.

BAKKA Genel Sekreteri Çetinkaya ve uzman profesyonel ekibini kutluyorum, tebrik ediyorum.

BAKKA desteği olmasa bu proje hayata geçmezdi.

BAKKA Genel Sekreteri yoğun çalışıyor, BAKKA uzman ekipleri tam saha çalışıyor.

Alt kadroda yer alan bazı isimler ise çalışmıyor: işe gitmiyor, sadece maaş alma yolunu seçiyor.

Bunlara çok dikkat edilse iyi olur. Mesai saatinde başka işlerle, hobi amaçlı iştigaller kamuoyunda çok da hoş karşılanmıyor.

Çaycuma ilçemizdeki kadınlar üretiyor, yöresel ürünler değerleniyor.

Slogan çok da uyumlu.

Sayın Kaymakam Kaya, özetle BAKKA dokuz milyon verdi ama projemizin başvuru sahibi Çaycuma İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü; koordinasyonu ise Çaycuma Kaymakamlığı Proje Ofisidir. Projemiz; Çaycuma Kaymakamlığı, Çaycuma Belediyesi, Zonguldak İl Özel İdaresi ve ÇAY-KA Kadın Kooperatifimizin iş birliğiyle hayata geçirilmektedir.

Ne kadar uyumlu ve ne kadar birbirini her anlamda destekleyen kuruluşlar.

Bu önemli ayrıntıyı da çok önemli buluyorum.

Yerel yönetimlerin desteği çok değerli.

Ve sonunda ÇAY-KA Kadın Kooperatifi kuruluyor.

ÇAY-KA artık bir marka.

Çaycuma ilçemizden Zonguldak’a, oradan da ülke geneline.

Belki yurt dışı bile olabilir mi? İhracat ayağı neden olmasın?

İnşallah diyelim.

Bu projeyi yerinde inşallah göreceğiz.

Tesisin dondurarak ve sıcak hava ile kurutma, salça, tarhana, sirke ve pekmez üretimi, fındık işleme, taş fırın ürünleri ile paketleme gibi farklı üretim faaliyetlerinin olacağı makine ve ekipmanlarla donatılmış.

Tesiste her türlü depolama alanının mevcut olması, enerji ihtiyacı adına güneş enerjisi sisteminin kurulması da önemli bir ayrıntı.

Kendi enerjisini kooperatif kendisi sağlayacak.

Ne diyeyim, her şey düşünülmüş.

Sayın Valimiz Osman Hacıbektaşoğlu da konuşmasında ÇAY-KA projesinin Çaycuma’nın verimli topraklarında yetişen ürünlerin işlenerek ekonomiye daha fazla katkı sağlaması açısından önem taşıdığını, projenin kadınların üretimde daha güçlü şekilde yer almasına katkı sağlayacağını söyledi; bu sözler kadınlarımıza işgücü adına verilen değeri gösteriyordu.

Hiç unutmuyorum.

Zonguldak’ta kurulu olan Karaelmas kadın kooperatifinin geçtiğimiz yakın aylarda açılışı olmuştu.O gün Sayın Valim de açılışta çok yoğun programlara rağmen biraz gecikmeli de olsa yer almıştı. Katılmıştı.

O günkü toplantıda kendi adıma o tesisi gezmiştim ve görmüştüm.Sadece mutfağa tam iki milyon harcanmış.Bu da çok önemli bir yatırımdı.Mutfak üretiyor ve kazandırıyor.

Tekrar ÇAY-KA açılışına dönersek.

Açılış adına Zonguldak milletvekilimiz ve AK Parti Genel Merkez Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Çolakoğlu ise yaptığı değerlendirmede, Çaycuma’nın "üreten bir ilçe" olduğunu ifade ederek, ilçede farklı fikirlerin ve üretim çalışmalarının hayata geçirilmesinin önemine dikkat çekti.

Proje kapsamında kadın üreticilerin desteklenmesi, yerel ürünlerin işlenerek katma değerinin artırılması ve Çaycuma’nın yöresel ürünlerinin daha geniş kitlelere ulaştırılması hedefleniyor; sözleri ilçe ve Zonguldak adına büyük önem taşıyor.

Vekilimiz Çolakoğlu, Zonguldak’ın her yerine dokunuyor, temas ediyor, her açılışta yer alıyor. O kadar çok fikir ve projesi var ki.

Kendisine ne gelirse, anında müdahale ederek gerçekleşmesi adına yoğun mücadele ediyor.

Bunu da görüyor ve gözlemliyoruz.ÇAY-KA açılışı gerçekten önemli.

Dediğim gibi il ve ilçe adına tüm protokol katılmış.

Kaymakam Adem Kaya’yı kutluyorum.Çaycuma Kaymakamımız ilçe adına bir şans.

Bu şansı ilçe değerlendirmeli.

Değerlendiriyor.

Çaycuma Belediye Başkanı Kantarcı, tüm kamu kurum ve kuruluşlarla diyalog içerisinde.

İlçesi adına ne proje varsa katkı veriyor, destek oluyor.

Bu da ilçenin sıçramasına vesile oluyor.Kadınlarımızın da iş ve aş adına önünün açılmasına vesile oluyor.

Sayın Valimiz Osman Hacıbektaşoğlu ise her yerde.

Tüm projelere destek veriyor.

Katkı veriyor.Önünün açılması adına cesaret aşılıyor.

Bu projede bunlardan biri.

Tam dokuz milyonluk bütçeli bir projenin gerçekleşmesi adına önemli bir adımın atılmasını sağlıyor.Bunun gibi nice projeler var.

Sayın Valimiz göreve geleli üç yıl oldu.

Zonguldak’ta bu üç yılda önemli değişim, dönüşüm, yenilikleri her anlamda gördük.

Yaşadık.

Buna sanayi dahil.Buna üretim üsleri dahil.Tarımda OSB.

Manda OSB kuruldu/kuruluyor.

ZTSO’larla ileriye yönelik projelerin hayata geçmesi ve olumlu diyaloglar.Zonguldak il geneli her yerde imzasını görüyoruz.

Projelerinin tek tek hayata geçmesi her şeyi anlatıyor.

Tabii ki daha yapacak pek çok başlığı vardır.

Bugün ÇAY-KA projesinin açılışını ve gelinen noktayı öne çıkarttık.Çalışan kadınlarımız adına da çok seçici davranılmış, ihtiyacı olanlara öncelik verilmiş.

Tüm emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.

Bu örnek proje tüm il geneline yayılsın, örnekleri var ama ülkemiz adına birçok yere örnek teşkil etsin.

ÇAY-KA açılışı sonrası yapılan çalışmaları da canlı paylaşacağız.

Şimdilik nokta.

NELER SÖYLENDİ?
@
NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU
  • Süper LigOP
  • 1AMED SPORTİF FAALİYETLER613
  • 2GALATASARAY613
  • 3BEŞİKTAŞ612
  • 4KOCAELİSPOR612
  • 5CORENDON ALANYASPOR611
  • 6FENERBAHÇE610
  • 7TRABZONSPOR610
  • 8KASIMPAŞA610
  • 9ÇAYKUR RİZESPOR610
  • 10GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ68
  • 11ARCA ÇORUM67
  • 12İSTANBUL BAŞAKŞEHİR67
  • 13GENÇLERBİRLİĞİ67
  • 14ERZURUMSPOR67
  • 15TÜMOSAN KONYASPOR64
  • 16SAMSUNSPOR64
  • 17GÖZTEPE63
  • 18EYÜPSPOR63
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA