EĞİTİM
Giriş Tarihi : 05-04-2024 09:58

Zonguldak Milli Eğitim Müdürü Bozkan'dan Viyana'ya Erasmus+ Ziyareti

Zonguldak Milli Eğitim Müdürü Osman Bozkan, Erasmus+ Programı Mesleki Eğitim ve Okul Eğitimi Akreditasyonu Projesi kapsamında Avusturya'nın Viyana şehrine ön hazırlık ziyareti gerçekleştirdi.

Zonguldak Milli Eğitim Müdürü Bozkan'dan Viyana'ya Erasmus+ Ziyareti

Zonguldak Milli Eğitim Müdürü Osman Bozkan, Erasmus+ Programı Mesleki Eğitim ve Okul Eğitimi Akreditasyonu Projesi kapsamında Avusturya'nın Viyana şehrine ön hazırlık ziyareti gerçekleştirdi. Ziyaret kapsamında Bozkan, T.C. Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun'u makamında ziyaret ederek Avusturya ile eğitim alanındaki işbirliği fırsatları ve Erasmus projelerine ilişkin görüş alışverişinde bulundu.

Görüşmede Bozkan, Erasmus+ programının Zonguldak'taki eğitim camiası için önemini vurgulayarak, "Bu program sayesinde öğrenci ve öğretmenlerimiz Avrupa'daki diğer eğitim kurumlarıyla iş birliği yapma imkanı buluyor. Bu da eğitim kalitemizi artırmak için oldukça önemli." dedi.

Büyükelçi Ceyhun da, Avusturya'nın Türkiye ile eğitim alanındaki iş birliğini geliştirmeye istekli olduğunu belirterek, "Erasmus+ programı bu iş birliği için önemli bir platformdur. Viyana'daki eğitim kurumları Zonguldak'taki okullarla iş birliği yapmaya hazır." diye konuştu.

Görüşmede ayrıca, Zonguldak ve Viyana arasında öğrenci ve öğretmen değişim programları düzenlenmesi de ele alındı.

Ziyaretin ardından Bozkan, Viyana'daki bazı eğitim kurumlarını da ziyaret ederek yetkililerle görüştü.

WebmasterWebmaster