GÜNCEL
Giriş Tarihi : 20-04-2024 13:16

Yol Kenarı Parklanmalar Otoparkları Boş Bırakıyor!

Zonguldak kent merkezinde denetimsiz parklanmalar nedeniyle otoparklar boş kalıyor.

Yol Kenarı Parklanmalar Otoparkları Boş Bırakıyor!

Vatandaşlar, yol kenarlarına park eden araçlara ceza yazılmasını ve otopark ücretlerinin düşürülmesini talep ediyor.

Uzun süredir devam eden denetimsiz parklanma sorunu, Zonguldak'ta otoparkların boş kalmasına neden oluyor. Bugün sabah saatlerinde Acılık'taki belediye otoparkında doluluk oranının sadece %10 olduğu görüldü. Bu duruma tepki gösteren vatandaşlar, ücret ödedikleri otoparkların boş kalırken, caddelerin park eden araçlarla dolmasına anlam veremediklerini ifade ediyorlar.

"Bizler para verip araçlarımızı buraya çekiyoruz ama vatandaş yol kenarına çekiyor. Acilen buna çözüm bulunması gerek. Yoksa bu otoparklara kimse araç çekmeyecek. Ya fiyatlar aşağıya çekilsin ya da cadde üzerine çekilen araçlara göz açtırılmasın" diyen vatandaşlar, yetkililerden sorunun çözülmesini istiyor.

Yetkililer ise sorunun farkında olduklarını ve denetimlerin artırılacağını belirtiyorlar. Ancak denetimlerin yetersiz olduğu ve caydırıcı olmadığı da vatandaşların eleştirileri arasında yer alıyor.

Zonguldak'ta otopark sorununun çözümü için kalıcı bir çözüm bulunması gerekiyor. Denetimlerin artırılması, caydırıcı cezaların uygulanması ve otopark ücretlerinin gözden geçirilmesi sorunun çözümüne katkıda bulunabilir.

WebmasterWebmaster