GÜNCEL
Giriş Tarihi : 20-01-2024 00:00   Güncelleme : 21-01-2024 11:45

TBMM Komisyonu, Balıkçılık ve Su Ürünleri Sektörü Sorunlarını İstanbul'da İnceledi

TBMM Balıkçılık ve Su Ürünleri Sektöründe Yaşanan Sorunların Araştırılarak Alınması Gereken Tedbirlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonu, İstanbul'da bir balıkçılık istişare çalıştayı düzenledi. Komisyon, balıkçılık sektöründe yaşanan sorunları tespit etmek ve çözüm önerileri geliştirmek amacıyla bu çalıştayı gerçekleştirdi. Çalıştayda, endüstriyel balıkçıların, küçük ölçekli balıkçıların ve su ürünleri işleme ve değerlendirme tesisleri sahiplerinin sorunları ele alındı.

Çalıştaya, TBMM Balıkçılık ve Su Ürünleri Araştırma Komisyonu üyesi Milletvekilleri, İstanbul Vali Yardımcısı Cengiz Karabulut, İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Melek İşinibilir, Su Ürünleri Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özkaya ve daha birçok sektör temsilcisi katıldı.

Çalıştayda, balıkçılık sektörünün mevcut durumu, sorunları, çözüm önerileri, gelecek vizyonu ve beklentileri hakkında fikir paylaşımında bulunuldu. Komisyon üyeleri, sektör temsilcileriyle bir araya gelerek sorunları ve çözüm önerilerini tartıştı.

Komisyon, çalıştay öncesinde İstanbul'da bazı balıkçı birliklerini ziyaret etti ve balıkçılarla görüştü. Çalışmalarına İstanbul'da devam eden komisyon, sektörün durumunu değerlendirmek ve rapor hazırlamak üzere Ankara'ya dönecek.

#TBMM #balıkçılık #suürünleri #çalıştay

TBMM Komisyonu, Balıkçılık ve Su Ürünleri Sektörü Sorunlarını İstanbul'da İnceledi
WebmasterWebmaster