GÜNCEL
Giriş Tarihi : 13-05-2024 21:30

Soma Faciasının 10. Yılında Madenciler Şehitlerini Anıyor

Manisa'nın Soma ilçesinde 10 yıl önce meydana gelen ve 301 madencinin hayatını kaybettiği maden faciasında şehit olan madenciler, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) tarafından düzenlenen törenle anıldı.

Soma Faciasının 10. Yılında Madenciler Şehitlerini Anıyor

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Zonguldak Üzülmez Müessesi'nde sabah saatlerinde şehit madenciler için Kuran-ı Kerim okundu. TTK Üzülmez Müessese Kuyu Başı'nda gerçekleştirilen anma programına TTK yetkilileri, GMİS temsilcileri, madenciler ve şehit madencilerinin aileleri katıldı.

Programda maden işçilerine simit ve meyve suyu ikram edilirken, şehit madenciler için dua edildi. Duanın ardından madenciler çalışmak için yeraltına indi.

Törende konuşan GMİS Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir, Soma faciasının unutulmaması gerektiğini ve maden işçilerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesi için mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

Demir, "Soma faciası, Türkiye Cumhuriyeti'nin en büyük maden faciasıdır. Bu facianın acısını hala yüreğimizde taşıyoruz. 301 madenci kardeşimizi asla unutmayacağız. Onların anısını yaşatmak ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi için mücadeleye devam edeceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından şehit madenciler için saygı duruşunda bulunuldu ve dua edildi. Daha sonra madenciler sirenler eşliğinde yeraltına indi.

Soma faciası, Türkiye'nin en büyük maden faciası olarak tarihe geçti. 13 Mayıs 2014 tarihinde Soma'da bulunan Soma Holding'e ait maden ocağında meydana gelen patlama ve yangın sonucu 301 madenci hayatını kaybetmişti. Facia, Türkiye'de büyük bir yas ve öfkeye neden olmuştu.

WebmasterWebmaster