GÜNCEL
Giriş Tarihi : 24-01-2024 14:14

Karadeniz Ereğli'de alınan afet önlemleri hız kesmiyor

Karadeniz Ereğli ilçesinde alınan afet sonrası önlemler gündemde bulunuyor. 19 Kasım tarihinde yaşanan doğal olay sonucunda büyük zararlar yaşayan ilçe, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık tarafından açıklanan bilgilere göre belediye ekiplerinin yoğun bir çalışma içerisine girdiği afet sonrası hasarları giderme çabası içerisinde olduğu belirtildi.

Özellikle eski terminalin yakınındaki Göztepe bölgesi, büyük bir heyelanın etkisi altına girmişti. Bu bölge, hassasiyet gerektiren bir Doğal Sit Alanı olarak bilinmektedir. Belediye Başkanı, afetten zarar gören bu bölge ile ilgili gerekli yazışmaların tamamlandığını ifade etti.

Çalışmalar kapsamında, hasar gören bölgede bir taş duvar yapımı ihalesinin gerçekleştirildiği bilgisi paylaşıldı. Şu anda ekiplerin hafriyat kaldırma çalışmalarını sürdürdüğü ve bunun ardından taş duvar yapımına geçileceği açıklandı.

Başkan Posbıyık, bölgedeki olumsuz durumun en kısa sürede ortadan kaldırılacağını ve alınan önlemlerle benzer afetlerin etkilerinin en aza indirgeneceğini kamuoyuyla paylaştı. Ereğli Belediyesi'nin, olası afetlere karşı daha dirençli bir kent oluşturma noktasındaki çabaları dikkat çekerken, gösterilen hızlı ve etkin müdahale, yerel yönetimin afet yönetimi konusunda ne kadar hazırlıklı olduğunu gözler önüne seriyor.

#KaradenizEreğli #afet #önlem #KaradenizEreğliBelediyesi #direnc #hazırlık #müdahale #afetyönetimi

Karadeniz Ereğli'de alınan afet önlemleri hız kesmiyor
WebmasterWebmaster