EKONOMİ
Giriş Tarihi : 06-04-2024 13:49

Biber Fiyatı Görenleri Hayrete Düşürdü!

Zonguldak'ta her hafta Çarşamba ve Cumartesi günleri kurulan Soğuksu semt pazarında bu hafta biberin fiyatı görenleri şaşkına çevirdi.

Biber Fiyatı Görenleri Hayrete Düşürdü!

Tezgahlarda kilogramı 80 liradan satılan biber, vatandaşların tepkisine neden oldu.

 

Sabahın ilk ışıklarından itibaren pazara akın eden vatandaşlar, en uygun ve kaliteli ürünleri bulmak için tezgahları dolaştı. Ancak fiyatların yüksek olması alım gücünü düşürdü.

 

Soğan 12,5 lira, patates 17,5 lira, ıspanak 25 lira, pırasa 20 lira, domates 35 lira, marul 35 lira, muz 50 lira, elma 20 lira ve portakal 15 liradan satılırken, biberin fiyatı diğer sebze ve meyvelere göre oldukça yüksek dikkat çekti.

 

Biber fiyatının bu kadar yüksek olmasının nedenini anlamak için tezgah açan manavlarla konuşan vatandaşlar, fiyatların artmasından dolayı şikayetlerini dile getirdi. Manavlar ise fiyatların artmasının üretimdeki maliyetlerin artmasından ve hava şartlarından kaynaklandığını savundu.

 

Biber fiyatının yüksek olması, sosyal medyada da tepkilere neden oldu. Birçok kullanıcı, biberin lüks bir ürün haline geldiğini ve bu fiyatların kabul edilemez olduğunu dile getirdi.

WebmasterWebmaster