EKONOMİ
Giriş Tarihi : 15-05-2024 14:47

Bezelye Fiyatı 70 Liraya Uçtu, Vatandaş Şok!

Zonguldak'ta halk pazarlarında bezelyenin fiyatı görenleri şaşırttı.

Bezelye Fiyatı 70 Liraya Uçtu, Vatandaş Şok!

Son haftalarda artan gıda fiyatlarına bir yenisi daha eklendi. Zonguldak'ta pazarda bezelye 70 liradan satılıyor. Bu fiyat, bezelyeyi pazarın en pahalı ürünü haline getirdi.

Her hafta Çarşamba ve Cumartesi günleri Soğuksu semtinde kurulan halk pazarı, bu hafta da yoğun ilgi gördü. Vatandaşlar, sebze ve meyvelerin en uygun ve en kalitelilerini alabilmek için sabahın erken saatlerinden itibaren pazara akın etti.

Ancak pazarda fiyatların yüksek olması, vatandaşların canını yakıyor. Bezelye, dolma biber, salatalık, domates, semiz otu, patates, soğan, kiraz, erik ve çilek gibi ürünler geçen haftaya göre daha pahalı satılıyor.

Pazarcılar, fiyat artışlarının sebebini mazot ve gübre fiyatlarındaki artışa bağlıyor. Vatandaşlar ise bu durumdan şikayetçi. 

Pazarda en çok dikkat çeken ürün ise bezelye oldu. Bezelye tezgahlarda 70 liradan alıcı buldu. Bu fiyat, bezelyeyi pazarın en pahalı ürünü haline getirdi.

Vatandaşlar, bezelyenin bu kadar pahalı olmasına tepki gösteriyor. Bir vatandaş, "Bezelye 70 lira mı? Bu kadar pahalı bezelye hiç görmedim. Eskiden 20 liraya alırdık" dedi. 

Bezelye fiyatının bu kadar yüksek olması, vatandaşların sebze ve meyve tüketimini de olumsuz etkiliyor. 

WebmasterWebmaster