EĞİTİM
Giriş Tarihi : 31-01-2024 00:00

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Değerlendirildi, İlçelerde Yürütülen Projeler Ele Alındı

Toplantıda, 2023/2024 Eğitim Öğretim Yılı 1. dönemi değerlendirildi ve Bakanlığımızın "2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılına İlişkin İş ve İşlemler" konulu genelgesi kapsamında ilçeler düzeyinde yapılan çalışmaların değerlendirilmesi yapıldı.

Ayrıca, ilçeler düzeyinde yapılan projelere müracaat edilmesi, öğrenci ve öğretmenlere duyurulması, katılımın sağlanması ve etkin rehberlik yapılması konuları ele alındı. TÜBİTAK projeleri, Erasmus Plus+ projeleri, TEKNOFEST müracaatları, sağlıklı nesil sağlıklı gelecek projeleri, diğer hibe kaynakları ve projeler ile yerel düzeyde yürütülen projelere katılım da değerlendirildi.

Bakanlığımızın ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün sosyal medya adreslerinin takibi ve paylaşımlarının yapılması, okul-kurum web sayfalarının güncel tutulması da önemli bir konu olarak ele alındı.

Toplantıda, okul terki ve öğrenci devamsızlıklarının önlenmesi için alınacak önlemler üzerinde duruldu. Bakanlığımızın ulusal düzeyde yaptığı yarışmalara ve il düzeyinde yapılan yarışmalara katılım, müracaat ve öğrencilere duyuruların zamanında yapılması konusu da görüşüldü.

Öğrenci başarısını artırmaya yönelik çalışmalar, LGS ve YKS sürecindeki öğrencilere yönelik rehberlik hizmetleri ve akademik çalışmalar da toplantının gündemini oluşturdu.

MEB ortak sınavları ve il düzeyindeki ortak sınavların sonuçlarının incelenmesi ve yorumlanması, ilçe düzeyinde gerekli zümre tedbirlerinin alınması da ele alınan konular arasındaydı.

Okul rehberlik hizmetleri ve özel eğitim hizmetleri kapsamında yapılacak çalışmaların değerlendirildiği toplantıda, destekleme ve yetiştirme kurslarının verimli yürütülmesi için yapılacak çalışmalar üzerinde de duruldu.

Anma ve kutlama programlarında milli ve manevi değerlere ilişkin hassasiyetlere dikkat edilmesi ve yapılacak hazırlıkların planlanması da görüşülen konular arasında yer aldı.

Enerji verimliliği konusunda yapılacak hazırlıklar ve tedbirler, okul, ilçe ve il düzeyindeki toplantıların çalışma takvimine göre yapılması ve takibi de ele alındı.

Taşımalı öğrenci servislerinin periyodik kontrolleri, özel öğrenci servislerinin takibi ve alınan tedbirlerin kontrol edilmesi, izlenmesi de toplantının gündemini oluşturdu.

Taşımalı öğrencilere yönelik ücretsiz yemek hizmetlerinin takibi, servisleri ve öğrencilere sunumu, takibi ve izlenmesi de ele alınan konular arasındaydı.

Yazışmaların zamanında yapılması ve takibi, iş sağlığı ve güvenliği işlemleri, okul sağlığı çalışmaları ve okul kantinlerinin periyodik denetimleri de görüşülen diğer konulardandı.

Toplantıda ayrıca, devam eden büyük ve küçük onarımlar ile yeni onarım taleplerinin değerlendirilmesi de ele alındı.

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Değerlendirildi, İlçelerde Yürütülen Projeler Ele Alındı
WebmasterWebmaster