Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen program kapsamında, İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Bir Destandır Çanakkale” temalı resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilerin eserlerinden oluşan serginin açılışı yapıldı. Sergiyi gezen Vali Hacıbektaşoğlu, öğrencilerin çalışmalarını inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.
Program, sergi ziyaretinin ardından Erdemir Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan “Mektuplarla Çanakkale” adlı oratoryo gösterisiyle devam etti. Gösteride, Çanakkale’de verilen mücadelenin tarihsel ve manevi önemi vurgulandı.
Oratoryoda, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum” sözlerine de yer verilerek, cephede gösterilen kahramanlık ve fedakârlık anlatıldı. Ayrıca Mehmet Akif Ersoy’un dizeleriyle Çanakkale ruhu izleyicilere aktarıldı.
Programın sonunda Vali Hacıbektaşoğlu, etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkür ederek, çalışmalarından dolayı tebrik etti.

























