Zonguldak, Yılmaz Erdoğan’ın unutulmaz eseri “Otogargara” ile kahkaha dolu bir gece yaşadı. Özel Oyuncular Tiyatrosu tarafından sahnelenen tek perdelik komedi oyunu, izleyicilere hem neşeli hem de düşündürücü anlar yaşattı.
OYUN, OTOGARDA GEÇEN HAYATLARI SAHNEYE TAŞIYOR
Yılmaz Erdoğan’ın ilk kez 1990’lı yıllarda Beşiktaş Kültür Merkezi’nde sergilenen “Otogargara”, birbirine benzeyen ama bir o kadar da farklı hayatların kesiştiği bir otogarı merkezine alıyor.
Yolcuların, otogar çalışanlarının, hayal kuranların ve hayatın koşturmacasında savrulan insanların hikâyelerini harmanlayan oyun, Zonguldak’ta izleyenlerin büyük beğenisini topladı.
TEK PERDE, 50 DAKİKA: RİTİM HİÇ DÜŞMEDİ
Yaklaşık 50 dakika boyunca kesintisiz bir tempoda ilerleyen tek perdelik komedi oyunu, izleyicilere hızlı ritmiyle nefes aldırmayan bir performans sundu. Oyun boyunca sık sık spontane kahkahalar yükseldi.
ÖZEL OYUNCULAR VE GÖNÜLLÜLER BAŞARILI PERFORMANSLARIYLA SAHNEDE
Gösteri, Özel Oyuncular Tiyatrosu ve gönüllü oyuncuların ortak çalışmasıyla sahnelendi.
Kadronun uyumu, karakter geçişlerindeki doğallık ve sahnedeki enerjileri, oyunun başarısını artırdı. Seyirciler, amatör ruh ile profesyonel disiplini buluşturan bu performansı ayakta alkışladı.
YÖNETMEN NURAY DİBEK’TEN TEŞEKKÜR VE ANLAMLI MESAJ
Oyunun yönetmeni Nuray Dibek, gösteri sonunda seyircilere teşekkür ederek “Bu özel oyun, özel insanlar sayesinde sahneye taşındı. Zonguldak bu akşam bizi yalnız bırakmadı, herkese teşekkür ederim.” dedi.
3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ’NE ÖZEL GÖSTERİ
Gösteri, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında sahnelendi. Sanatın herkes için erişilebilir olması gerektiğine dikkat çekilen gecede, katılımcılar duygu dolu anlar da yaşadı. Oyunun sonunda verilen mesajlarla farkındalığın altı çizildi.














