Gelik'in çehresi değişiyor...

Gelik Belediye Başkanı Burhan Sezgin, beldenin çehresini değiştirecek projelere imza atmaya devam ediyor.

SİYASET - 16-01-2024 21:10

Gelik'in çehresi değişiyor...

Gelik Belediye Başkanı Burhan Sezgin beldeye kapalı pazar yeri ve düğün salonu projesi için çalışmaların başladığını söyleyerek, 2 ay içerisinde projeyi tamamlayarak belediye binasını da oraya taşıyacaklarının müjdesini verdi.  

Başkan Sezgin ayrıca projede Eren Enerji’nin büyük desteklerinin olduğunun ve projeye isimlerinin verileceğinin altını çizdi.

Başkan Sezgin açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Önce tüm Zonguldak halkının yeni yılını kutluyorum. Bu anlamda 9 tane şehidimiz var. Maalesef PKK’nın yapmış olduğu hain tuzak sonucunda askerlerimizi kaybettik. Onlara ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Bütün ülkemizin başı sağolsun. Bu ülkemiz için acı bir kayıp. İnşallah bunları temizleyeceğiz. Aynı acıları yaşamayacağız. Belediyemiz olarak çalıştığımız o projelerden önce doğalgaz geçtiği yerleri kapatmaya çalışıyoruz. Bahsettiğiniz projelerimiz büyük projelerimiz. İleriye dönük yapmaya çalıştıklarımız. İlk etapta kapalı spor salonumuzu tamamlamaya çalışıyoruz. Onun hemen karşısında bir çocuk parkı. Oyun alanı ve mesire alanın gibi tesis yapacağız. Onun çalışmalarına başladık. Temelini attığımız düğün salonu ve kapalı pazar yeri projemiz var. İkisini bir yapacağız. Bunun içinde bize destek veren Emir Eren bey’e Eren Enerjiye teşekkür ederiz. 2 buçuk milyonluk büyük bir kısmını üstlendiler. Toplam maliyetini 7 milyon buluyor. Temelinden kabası 5 milyonu buluyor. Bunu da adım adım kalem kalem bitireceğiz. Zaman içerisinde tamamlayacağız. Yaza kadar bunu hayata geçirmeyi planlıyoruz. Belediye binasını da oraya taşıyacağız. Kapalı düğün salonu ve kapalı pazar yeri olarak orada tamamlayacağız.

Ayiçi kısmında da güzel bir çevre düzenlemesi yapacağız. Yaklaşık 10 milyonu buluyor. Bizlerde onun ismini yaşatmaya çalışıyoruz. Buradaki işadamları da demir çimento gibi yardımlarda bulundu. Temelini kazarken Bahadır kardeşlerin makinesini kullandık. Alaattin Kurnaz’dan 2 ton 3 ton demir gibi. Su arıtma projemiz de var. Ülkemizin geleceği ve dünyamızın geleceği su kaynaklarını doğru kullanmak. Burada TTK dışarı bıraktığı su var. Bunu arıtarak şebekeyi vermek istiyoruz. Bununda toplam maliyeti 2 milyon 600 bin lira. İlk etapta tabi değil yapılacak. Onunda kredisi onaylandı. Önümüzde ki süreçte onu da hayata geçireceğiz” dedi.

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Ömer Selim Alan AK Parti Merkez İlçe Yönetim Kurulu Toplantısına Katıldı

Ömer Selim Alan AK Parti Merkez İlçe Yönetim Kurulu Toplantısına Katıldı

08-05-2024 - SİYASET

CHP'de Yerel Yönetimler Çalıştayı:

CHP'de Yerel Yönetimler Çalıştayı: "İktidar Yolunda CHP Belediyeciliği"

20-04-2024 - SİYASET