DEPREMZEDELERE YARDIM İÇİN İLK TIR DOLMAYA BAŞLADI

Başkan Selim Alan, vatandaşlara aynı ve nakdi yardım çağrısında bulundu

GÜNCEL - 06-02-2023 19:13

DEPREMZEDELERE YARDIM İÇİN İLK TIR DOLMAYA BAŞLADI
Advert

Zonguldak Belediye Başkanı vatandaşlara yardım çağrısında bulundu.

Kızılay Kan Merkezinde Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan yardım çalışmalarını ve kan bağış yapan vatandaşları ziyaret etti

İKINCİ EL ELBİSE GETİRMEYİN

Başkan Dr. Ömer Selim Alan yaptığı açıklamada "Gerçekten çok büyük bir acı yaşıyoruz. Milletimizin, ulusumuzun başı sağ olsun. Sabahın erken saatlerinde deprem haberi ile uyandık hepimiz. O saatten bu yana Zonguldak'ta kan bağışı anlamında ve yardım anlamında vatandaşlarımız Kızılay'a akın ediyorlar. Valilikte bulunan vakfa ve belediyemizde bulunan yardım noktasına birçok yardımlar yapılıyor. Duyarlı vatandaşlarımız telefonlarımızı susturmuyorlar biz nasıl yardımcı olabiliriz diye devamlı bize soruyorlar bizden bilgi almak istiyorlar. 81 ünite kan Merkez için il genelinde ise 250 ünite toplamda vatandaşlarımız kan bağışı yaptı buradaki kalabalığı görüyorsunuz. Hem kan bağışı anlamında hem de yardım anlamında vatandaşlarımız burada kuyruk oluşturmuş durumdalar.. Kızılay kan merkezimizde mesai mefhumu şu andan itibaren kalkmıştır. Kan bağışlamak isteyenler ya da yardım etmek isteyen vatandaşlarımız kızılayımıza istediği vakitte gelebilirler. Kızılay Şube başkanlığı AFAD koordinesinde yardımları kabul ediliyor. İnşallah ilk yardım turunu bugün doldurmaya başlıyoruz.

Yardım edenlerden özellikle bir ricamız var bu çok önemli. Buradaki arkadaşlarımızın daha koordineli ve daha hızlı şekilde çalışmasını sağlamak istiyorsak lütfen ikinci el giysi getirmeyelim. Onun dışında gıda yardımlarını kabul ediyoruz ayrıca ikinci el soba olabilir ama ikinci el kıyafet asla olmaz. Kızılay gönüllülerimiz, muhtarlarımız, gençlerimiz hepsi buradalar. İkinci el eşya geldiğinde işimiz daha da uzuyor. Zaman kaybı oluyor hakikaten rica ediyoruz Kızılay kan merkezimiz şu anda sabaha kadar açık olacak vatandaşlarımızın bunu bilmesini istiyoruz.

Muhtarlarımızla birlikte biz de buradayız boş koliye çok ihtiyacımız var. Biz zaten tüm firmalarımızı aradık olumlu dönüşler aldık vatandaşlarımız da getirebilirlerse özellikle koli getirsinler. Bunların dışında aynı yerde bulunmak isteyenler burayı tercih edebilirler. Ayrıca sosyal medya hesaplarımızda valilik ve belediye olarak yardım hesap numaralarını paylaştık. Ziraat Bankası'ndaki İban'a maddi yardımlarımızı bekliyoruz depremzedeler için. İnşallah yaraları en kısa sürede saracağız. Şu anda enkaz altında bekleyen vatandaşlarımızı ailelerine sağ salim ulaştırırız. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun" dedi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
14 Yaşındaki Çağla Savaş Son Yolculuğuna Uğurlandı, Gözyaşları Sel Oldu

14 Yaşındaki Çağla Savaş Son Yolculuğuna Uğurlandı, Gözyaşları Sel Oldu

15-04-2026 - GÜNCEL

Vali İncinmişsin Dedi O Da İncinmiş!

Vali İncinmişsin Dedi O Da İncinmiş!

15-04-2026 - GÜNCEL