ŞEHİR HASTANESİ İÇİN 333 BİN METREKARELİK HAZİNE ARAZİ HAZIRLANDI
Başkan Satılmış Gebeş, Çaydeğirmeni’nde 333 bin metrekarelik hazine arazisinin şehir hastanesi için hazır olduğunu açıkladı. Milletvekilleri ve il başkanının uzun süredir bu proje için yoğun çaba gösterdiğini belirten Gebeş, sürecin hiç aksatılmadan sürdüğünü ifade etti.
Gebeş, “Gündemi takip eder etmez milletvekillerimizle görüştük. Hazinemizde bulunan 333 bin metrekarelik alanın hastane için hazır olduğunu ilettik. Bakanlık ekipleri drone çekimleri yaptı, yerinde incelemelerde bulundu” dedi.
Hazırlanan alanın imar uygulamalarıyla 500 bin metrekareye kadar genişletilebileceğini belirten Başkan, “Bakanlığın talep ettiği büyüklüğü karşılamaya hazırız” diye konuştu.
ULAŞIM AVANTAJI: BÖLGENİN MERKEZİNDE STRATEJİK KONUM
Gebeş, Çaydeğirmeni’nin bölgesel bir sağlık üssü olmaya uygun olduğunu vurguladı. Yapılması planlanan şehir hastanesinin yalnızca Zonguldak’a değil, çevre illere de hizmet vereceğini belirtti.
Şehir hastanesinin ulaşım mesafeleri:
Zonguldak merkez: 40 km
Devrek: 13 km
Çaycuma: 17 km
Gökçebey: 7 km
Karabük: 63 km
Bartın: 58 km
Bolu: 120 km
Düzce: 150 km
Ereğli: 50 km
Alaplı: 62 km
Başkan Gebeş, “Yeni yapılan köprü ve bağlantı yollarıyla ulaşımda en ufak sıkıntı yok. Karayolu, demiryolu ve havayoluna yakın bir konumdayız. Çaydeğirmeni, bölgenin tam merkezinde” dedi.
BÖLGEYE HİTAP EDECEK DEV SAĞLIK ÜSSÜ: 1,7 MİLYON KİŞİYE HİZMET
Gebeş’in açıklamalarına göre planlanan şehir hastanesi; Zonguldak, Bartın, Karabük, Bolu, Düzce ve çevre ilçelerle birlikte toplam 1 milyon 782 bin 748 nüfusa hitap edebilecek kapasitede olacak.
Başkan, bu projenin sadece Zonguldak için değil, “Batı Karadeniz genelinde sağlık erişimini güçlendirecek bir adım” olduğunu belirtti.
“MİLLETVEKİLLERİMİZİN GAYRETİNE ŞAHİDİM”
Belediye Başkanı Gebeş, milletvekillerinin çalışmaları için teşekkür ederek şöyle konuştu:
“İl başkanımız ve milletvekillerimizin bu konudaki gayretine yakından şahidim. Bakanlığın projeye sıcak baktığını biliyoruz. İnşallah hep birlikte el ele vererek bu önemli yatırımı bölgemize kazandıracağız.”
“33 YILLIK BELEDİYECİYİM, YERİN HER SORUMLULUĞU BANA AİT”
Gebeş, yer seçimiyle ilgili tüm teknik sorumluluğu üstlendiğini vurguladı:
“33 yıllık belediyeciyim. Belediyede çalışmadığım birim kalmadı. Beş dönemdir başkanlık yapıyorum. Yerle ilgili bütün sorumluluk bana ait. Bakanlığın istediği büyüklükte alan oluşturabiliriz, hazırız.”
“BÖLGE SEFERBER OLDU, HEYECAN BÜYÜK”
Şehir hastanesi gündeminin Çaydeğirmeni, Devrek, Çaycuma, Gökçebey ve çevre beldelerde büyük heyecan yarattığını belirten Gebeş, sözlerini şöyle tamamladı:
“Bu hastanenin yapılması şehirde ve tüm bölgede büyük bir heyecan oluşturdu. Hep birlikte seferber olduk. Sağlık alanında bölgenin en büyük yatırımını almak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.”














