Alaplı'dan Nurdağı'na gönül köprüsü

Zonguldak Alaplı İlçe Müftülüğü Fatih Mahallesi İhtiyaç Odaklı Kur'an Kursu öğrencileri, kendi elleriyle ördükleri atkı ve bereleri Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde bulunan depremzede çocuklara gönderdi.

GÜNCEL - 20-02-2026 13:39

Alaplı'dan Nurdağı'na gönül köprüsü
Advert

Geçici Kur'an Kursu Öğreticisi Mine Karagüzel, "Öğrencilerimizle birlikte depremzede kardeşlerimize nasıl yardımcı olabiliriz diye düşünürken yarıyıl tatilinde atkı ve bere örmeye karar verdik. Kursiyerlerimizin bir hafta gibi kısa bir sürede ilmek ilmek ördüğü atkı ve bereleri, Nurdağı’ndaki çocuklarımıza ulaştırıyoruz. Emeği geçenlerden Allah razı olsun." dedi.

"Kendi torunlarımı giydirirken depremzede çocuklar aklıma geldi"

Kur'an Kursu öğrencisi Nuran Uslu ise "Kendi torunlarımın atkılarını boyunlarına takıp onları okula gönderirken oradaki çocuklar da aklıma geldi. Ne yapabiliriz diye düşündük ve hep birlikte atkı örmeye karar verdik. Çocuklar sevinsinler, güle güle kullansınlar." diye konuştu.

Paketlenen atkı ve bereler, depremzede çocuklara ulaştırılmak üzere Nurdağı İlçe Müftülüğüne gönderildi.

Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Kızlar Plajı'nda Erkek Cesedi Bulundu

Kızlar Plajı'nda Erkek Cesedi Bulundu

24-08-2026 - GÜNCEL

Eskipazar Belediye Başkanı Serkan Cıva, madenci kafilesini makamında Ağırladı

Eskipazar Belediye Başkanı Serkan Cıva, madenci kafilesini makamında Ağırladı

24-08-2026 - GÜNCEL