Engelli Adaylara Son Çağrı: Başvurular İçin Tarihler Açıklandı

Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin, Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) kapsamında kura usulüyle yapılacak kamu personeli alımlarına ilişkin önemli bir hatırlatmada bulundu. Şirin, ilkokul ve ortaokul mezunu engelli vatandaşların başvuru sürecini kaçırmamaları gerektiğini belirterek, geç başvuru tarihlerine dikkat çekti.

GÜNCEL - 03-06-2026 13:14

Geç Başvuru Fırsatı Sunuldu

Hüseyin Şirin, daha önce başvurusunu gerçekleştiremeyen engelli adaylar için yeni bir fırsat tanındığını ifade etti. İlkokul ve ortaokul mezunu engelli bireylerin, kura başvurularını 3-4 Haziran 2026 tarihlerinde yapabileceklerini belirten Şirin, adayların belirtilen tarihlerde gerekli işlemlerini tamamlamalarının önem taşıdığını vurguladı.

Adaylara Tekrar Uyarı Yapıldı

Engelli vatandaşların hak kaybı yaşamamaları için çağrıda bulunan Şirin, başvuru sürecinin son günlerine girildiğini hatırlattı. Şirin, kura sistemine dahil olmak isteyen adayların geç başvuru tarihlerini kaçırmamaları gerektiğini belirterek, ilgili kurumlara müracaat etmeleri konusunda uyarıda bulundu.

Başvurular İl Müdürlüğüne Yapılacak

Kura başvurusunda bulunacak engelli adayların, 3-4 Haziran 2026 tarihlerinde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne başvurarak işlemlerini gerçekleştirebilecekleri bildirildi. Yetkililer, başvuru yapacak vatandaşların gerekli belgelerle birlikte müdürlüğe müracaat etmelerini istedi.

Günün Diğer Haberleri