Belediye Kapısına Dayanana "AK Parti'ye Git" Deniyor
Son zamanlarda Zonguldak Belediyesi önünde dikkat çeken görüntüler yaşandığını vurgulayan AK Parti Zonguldak İl Başkanı Mustafa Çağlayan, dertlerine derman arayan vatandaşların belediye yönetimi tarafından bizzat iktidar partisine yönlendirildiğini ifade etti. Çağlayan, belediye kapısına dayanan mağdur esnaf ve vatandaşlara "AK Parti'ye gidin" diye bağırıldığına dair video kayıtlarının ellerinde olduğunu belirterek yerel yönetimin bu tavrını eleştirdi.
Balıkçı Pazarı Projesinden Salı Pazarı Mağduriyetine
Zonguldak Belediyesi'nin vizyonsuz ve plansız adımlar attığını savunan Çağlayan, balıkçı pazarı yapma vaadiyle yola çıkılan süreçte Salı Pazarı esnafının büyük bir mağduriyet içine sürüklendiğini söyledi. Şehirdeki pazar esnafı ve dolmuşçu esnafının kronikleşen sorunlarla baş başa bırakıldığını vurgulayan Çağlayan, yerel yönetimin basiretsizliği yüzünden tüm kentsel problemlerin adeta bir kördüğüme dönüştüğünü dile getirdi.
Yerel Yönetimlerin Görev Alanı Belirlidir
Belediyeciliğin temel sorumlulukları ile merkezi hükümetin yapacağı işlerin net bir çizgisi olduğunun altını çizen Çağlayan, yerel yönetimin kendi sorumluluk alanındaki işleri "Nasıl olsa AK Parti yapıyor" mantığıyla savsakladığını iddia etti. Her kurumun kendi yetki alanında hareket etmesi gerektiğini hatırlatan Çağlayan, belediyenin kendi çözmesi gereken meseleleri iktidar partisine havale etmesini siyasi bir yetersizlik olarak niteledi.
Teşkilatımızla Vatandaşımızın Hizmetindeyiz
Mevcut belediye yönetiminin çözümsüzlüğüne rağmen vatandaşları asla yalnız bırakmayacaklarını vurgulayan Çağlayan; güçlü teşkilat yapısıyla halkın yaralarına merhem olmaya hazır olduklarını belirtti. Vatandaşın AK Parti'den umut beklemesinin kendileri için gurur verici olduğunu ifade eden Çağlayan, "Sorunları bize göndersinler, biz milletimizin derdine derman olmak için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz" sözleriyle açıklamasını tamamladı.